ARC System 3 - Software only ?

Discussion about MixBox and T-RackS

ARC System 3 - Software only ?

Postby Musical.Alchemy » Tue Aug 31, 2021 3:06 pm

Hi guys, just curious as to why IK is selling the ARC System 3 - without Microphone ?
Can one actually use the ARC System 3 without a Microphone ? And if so how exactly would you use it ?

Thanks...
Musical.Alchemy
 
Posts: 130
Joined: Thu Jan 14, 2016 9:40 pm

Re: ARC System 3 - Software only ?

Postby Peter_IK » Tue Aug 31, 2021 4:03 pm

Yes, you can use it with the previous ARC microphones or any measurement microphone that has a calibration/measurement file. Per the ARC 3 web page:

ARC System 3 includes a precision-manufactured MEMS room analysis microphone, for the most precise measurements possible. But you can also use generic measurement microphones, and even load a mic calibration file for superior accuracy.
IK Multimedia. Musicians First.
YouTube - Facebook - Twitter
Need help? Our support team will be happy to help and can be reached at this link.
From the rules: Moderator decisions are not a matter for forum discussion and are final.
User avatar
Peter_IK
Kingpin
 
Posts: 19984
Joined: Thu Nov 18, 2010 3:40 pm
Location: Everywhere


Return to Mixing & Mastering with T-RackS and MixBox