TR5 Classic EQ M/S problem

Discussion about MixBox and T-RackS

TR5 Classic EQ M/S problem

Postby saikun » Sun Feb 25, 2018 12:19 pm

Hi, I've accidentaly found a possible bug in the Classic EQ M/S function.

It acts exactly like L/R. It doesn't happen in other TR5 EQs . Just take any stereo track and select Mid/side on the EQ, lower the volume of the side, you get sound only from the left speaker. At least that's what's happening to me. Tried it with other EQs from the suite, it works as it should.
saikun
 
Posts: 3
Joined: Sat Feb 07, 2015 3:45 pm

Re: TR5 Classic EQ M/S problem

Postby DarkStar » Sun Feb 25, 2018 4:52 pm

Confirmed here, against EQ-81. Please report the issue to Support, here
http://www.ikmultimedia.com/contact-support/mi/
so that it can be fixed. Include a link back to this thread.

Here are the outputs from TR5 Classic EQ and TR5 EQ-81:

Image >>> https://i.imgur.com/o8K0gTa.png

And, from T-RackS 3 Classic EQ: ;)

Image >>> https://i.imgur.com/fYzP0gZ.png
----------------
DarkStar ... interesting, if true.
Inspired by ...
User avatar
DarkStar
Hero Of The Week (Moderator)
 
Posts: 8718
Joined: Fri Dec 17, 2010 5:42 pm
Location: Surrey, UK

Re: TR5 Classic EQ M/S problem

Postby garfy » Sun Feb 25, 2018 6:18 pm

Confirmed here too.
System Specs: 2012 Mac Mini 2.6 i7 & 2015 MBP 2.2 i7, 16GB RAM
macOS10.15.7 Logic 10.6.1 Reason 11
Various IK, NI, Waves, Softube, Eventide, XLN software
Focusrite 18i20 x 2, Novation ReMote 25SL
garfy
Moderator
 
Posts: 2133
Joined: Thu Oct 20, 2011 6:09 pm
Location: Comfy chair, UK

Re: TR5 Classic EQ M/S problem

Postby Jason_IK » Thu Mar 15, 2018 8:46 pm

Hi,

Its a known issue and in the que to be fixed.

Jason
Jason Williams - Senior Technical Support
IK Multimedia. Musicians First.
YouTube - Facebook- Twitter
Need help? Our support team will be happy to help and can be reached at this link.
Jason_IK
IK Moderator
 
Posts: 194
Joined: Wed Dec 01, 2010 11:32 pm


Return to Mixing & Mastering with T-RackS and MixBox